CEDF105B-93A7-494F-B024-9FAF23BFAFDA
kategori namn

Fiskerullar

Oavsett vad du är för typ av fiskare, amatör eller sportfiskare, så är rätt sorts utrustning en klar fördel att använda sig av. När det kommer till fiskerullar så finns det idag en hel del att välja mellan. Du har exempelvis haspelrullen, som är en fiskerulle med en bygel som man fäller upp innan man kastar för att sedan släppa linan mitt i kastet.

Läs mer...

Fiskerullar

Oavsett vad du är för typ av fiskare, amatör eller sportfiskare, så är rätt sorts utrustning en klar fördel att använda sig av. När det kommer till fiskerullar så finns det idag en hel del att välja mellan. Du har exempelvis haspelrullen, som är en fiskerulle med en bygel som man fäller upp innan man kastar för att sedan släppa linan mitt i kastet. När du sedan börjar veva med veven så kommer bygeln att slå till och linan du har kastat ut läggs tillbaka på spolen medan du vevar. Det kan vara lättare att lära sig fiska med en haspelrulle, även om du behöver lära dig tekniken, än med en multiplikatorrulle, eller multirulle som den även kallas. En haspelrulle har ofta så att man kan flytta veven från vänster till höger sida, vilket gör att du kan fiska med denna oavsett om du är höger- eller vänsterhänt.

När det kommer till multirullen, så är det en rulle som används mycket vid sportfiske. Här har du rullen placerad ovanpå fiskespöet. Kastar du med denna rulle så frikopplar du spolen med ett reglage och håller fast spolen med tummen. I själva kastögonblicket ska du lyfta tummen från spolen för att låta den spinna fritt. Detta kan vara en teknik som är svår att behärska, men med lite övning kommer det att gå galant.

Här hos oss på Huntyard & Berras hittar du fiskerullar som passar dina behov. Vi har allt från haspelrulle, multirullar, vertikalrullar till fiskerullar för havsfiske. Du hittar även rullar för trolling, UL-rullar samt inkapslade fiskerullar. Om du har svårt att bestämma dig för vad för slags fiskerulle du behöver eller vill testa så är det bara att prata med någon av våra medarbetare. De har en stor passion för både sportfiske och jakt och de kan det mesta som är värt att veta. Dessutom ger de dig extra goda råd på köpet. Oavsett vilken rulle du beslutar dig för att köpa så är det alltid bra att ha fyllt på ditt förråd av fiskeprylar.

Vi erbjuder alltid:

Fri frakt över 499 kr

14 dagars öppet köp

1 års garanti

Köp rätt utrustning!

08 – 740 20 20 Huntyardberras