CEDF105B-93A7-494F-B024-9FAF23BFAFDA
kategori namn

Trollingfiske

I den här kategorin hittat du allt du behöver. Trollingfiske är en ganska specialiserad form av fiske och är en fiskeform som lämpar sig bra för små grupper av fiskare som vill fiska ihop. Egentligen är det en utveckling av den gamla hederliga dragrodden, där man rodde en båt och släpade ett drag efter den. Vid trollingfiske använder man numera en motorbåt och arrangerar ett större antal spön i bredd i aktern.

Läs mer...

Trollingfiske

Sugen på trollingfiske? I den här kategorin hittat du allt du behöver. Trollingfiske är en ganska specialiserad form av fiske och är en fiskeform som lämpar sig bra för små grupper av fiskare som vill fiska ihop. Egentligen är det en utveckling av den gamla hederliga dragrodden, där man rodde en båt och släpade ett drag efter den. Vid trollingfiske använder man numera en motorbåt och arrangerar ett större antal spön i bredd i aktern.

Nu är det i allmänhet inte så enkelt som att sätta upp ett antal spön i aktern, eftersom linorna i så fall skulle trassla ihop sig ganska omgående. Dessutom vill man förstås att linorna sprider sig i solfjäderform efter båten, så att man söker av en större yta. Som ytterligare komplikation vill man gärna låta linorna gå på olika djup. För att sprida i sidled använder man något som kallas paravan och för variationen i djupled använder man en djuprigg. Man använder dessutom en spöhållare för att slippa hålla i spöet under det att båten går. På Huntyard & Berras hittar du allt du behöver för att utrusta din båt för trollingfiske – vi har paravaner, djupriggar och spöhållare från högkvalitativa märken såsom Magnum Pajk och Cannon.

Hur många spön du använder vid trolling beror på var du fiskar. I många sjöar är det en lokal begränsning på till exempel 10 spön, i andra sjöar finns andra begränsningar eller ingen begränsning alls. Östersjön är populär för trollingfiske och där finns ingen begränsning.

Principen bakom trollingfiske är ju att simulera ett stim av till exempel nors eller sill och fångsten består ofta av lax, öring, gös och gädda. Traditionellt har man fiskat med wobbler eller skeddrag och du finner ett flertal sådana hos oss. Välj drag efter den fisk du fiskar – vi har ett stort urval.

Vi erbjuder alltid:

Fri frakt över 499 kr

14 dagars öppet köp

1 års garanti

Köp rätt utrustning!

08 – 740 20 20 Huntyardberras